Wat doe je op...

  • Volg ons op

Wat doe je op een TOP BSO?

Wat is er anders dan op de rest van de BSO?

• Zelfstandig fietsen;
In overleg met ouders komen kinderen zelfstandig naar de BSO op de fiets. Er worden duidelijke afspraken gemaakt zodat het veilig en goed verloopt. Nu komt het wel eens voor dat oudere kinderen met een hele groep kleine kinderen mee moeten in de bus. Dit voelt niet prettig voor hen. Daarom bieden wij deze mogelijkheid.
• Meer zelfstandigheid tijdens de BSO-uren;
Kinderen mogen in kleine groepjes activiteiten ondernemen in de omgeving van ’t Kroontje. Denk hierbij aan zelfstandig buiten spelen op de nieuwe air trampoline, gezellig met een clubje vrienden naar de hockeyvelden en uitwaaien in het Geerbos.
• Aparte sportlessen;
Er is gebleken dat de oudste kinderen van de BSO de huidige sportlessen niet uitdagend genoeg vinden. Daarom gaan wij specifieke sportlessen voor de oudere kinderen organiseren in de bovenzaal.
• Kindercommissie;
D.m.v. een kindercommissie hebben de kinderen inspraak op wat er op de BSO gebeurt. Op deze manier krijgen de kinderen verantwoordelijkheidsgevoel voor hun BSO en krijgen ze het gevoel dat ook hun mening telt!
• Typles/huiswerkbegeleiding;
Vele kinderen volgen een cursus typen waarvan ze het nodige huiswerk meekrijgen. Wij bieden daarom een rustige plek waar ze dit kunnen maken. Dit geldt overigens ook voor het huiswerk wat zij van school meekrijgen. Wanneer zij tijdens de BSO-uren dit huiswerk kunnen maken hoeft dit niet meer thuis na BSO-tijd in de avonduren.
• Workshops;
We gaan speciale workshops voor oudere kinderen te organiseren. Hierbij houden we uiteraard rekening met de wensen en behoeften van de kinderen. Wellicht heeft de kindercommissie hele leuke ideeën.

 

Wat doe je

 

Wij hopen kinderen een veilige, gezellige en uitdagende plek te geven waar ze tot aan de middelbare school veel plezier beleven. Op de BSO hebben ze vrienden/ vriendinnen waarmee ze een fijne tijd hebben. Er wordt zelfstandigheid geboden en gestimuleerd maar kinderen kunnen altijd terugvallen op de leiding als dit nodig mocht zijn, dit geeft een gevoel van veiligheid voor zowel de kinderen als de ouders. Want natuurlijk kunnen kinderen van die leeftijd wel eens een moment alleen thuis zijn, maar hoe zelfstandig zijn zij in een noodsituatie? Wij denken op deze manier ervoor te zorgen dat de oudere BSO kinderen nog steeds met plezier naar de BSO zullen blijven komen en hopen hiermee de tijd van “het sleutelkind” uit te kunnen stellen tot minimaal na de basisschool.