Zwem-BSO

  • Volg ons op

Zwem-BSO

In het drukke bestaan van een werkende ouder proberen wij als kinderopvang organisatie zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen en behoeftes van ouders en kinderen. Hierin vinden wij het ontzorgen en ondersteunen bij diverse opvoedtaken een belangrijk gegeven. Wanneer u ontzorgt wordt geeft dit weer wat extra ruimte om uw energie te steken in uw werk maar vooral ook in  de kwalitatieve tijd met uw gezin in plaats van het halen en brengen van en naar, in dit geval, zwemles.

Na de zomervakantie zullen Laco en Kinderopvang ’t Kroontje een uniek samenwerking aangaan en zal er vanaf 1 september 2015 een zwem BSO van start gaan. Met name vanwege de overeenkomsten binnen de visie hebben beide partijen elkaar gevonden. Kinderen leren door te ervaren en dat doet elk kind op zijn eigen manier en eigen tempo, bij Laco is hier ruimte voor en staat het plezier tijdens een zwemles voorop! ’t Kroontje is verschillende keren gaan kijken bij de lessen en de (vernieuwde) manier van omgang met de kinderen past goed bij onze eigen visie.

 

Zwem-BSO

 

Dit houdt praktisch gezien in dat de kinderen die maandag, dinsdag of donderdag opvang afnemen op onze BSO en tevens dezelfde dag zwemles afnemen bij LACO (van 17.15 uur tot 18.15 uur) door onze pedagogisch medewerkers naar zwemles gebracht worden. Dit zal een vaste medewerker zijn en ze zal naast het halen en brengen uw kind ondersteunen (indien nodig) bij het omkleden en, net als u,  uw kind begeleiden naar het zwembad en contact onderhouden met de zwemdocent van Laco.

Na 18.15 uur kunt u uw kind weer zelf ophalen bij Laco en informeert onze pedagogisch medewerker, die het volledige uur aanwezig is geweest, over de vorderingen tijdens de zwemles en eventuele andere bijzonderheden. Ook zal Laco zorg dragen voor het bijhouden van de vorderingen via een online volgsysteem waar u als ouder in kunt loggen.

Wanneer u bij ’t Kroontje inschrijft voor de BSO kunt u hierbij aangeven dat u graag gebruik wenst te maken van de zwem BSO. We zullen hierover contact met u opnemen en dit vermelden op uw plaatsingsovereenkomst. Tijdens het intakegesprek zullen we dan specifiek doornemen hoe dit in zijn werk zal gaan en eventuele vragen hierover beantwoorden.

Zit uw kind al op de BSO en wil u graag met de zwemlessen beginnen? Stuur dan even een mailtje naar bso@kroontjeveghel.nl, dan nemen wij contact met u op.