Algemeen nieuws

  • Volg ons op

Hout-doe op open dag 21 maart

Date: maart 16, 2015 Author: Jeroen Hellemons Categories: Algemeen nieuws

Hout-doe

Op onze opendag op zaterdag 21 maart tref je ook Hout-doe uit Schijndel! Zij zijn er om u te verrassen met en informeren over diverse materialen uit eigen winkel.
Zoals u weet is ’t Kroontje bezig om duurzame materialen aan te schaffen. Dit betekent onder andere een ander soort spelmateriaal. Zo hebben we bijvoorbeeld veel plastic vervangen voor hout.
Waarom wij spelen met hout?
– Hout is duurzaam! Het gaat jaren mee!
– Het is goed voor het milieu; bij produceren van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij en biologisch afbreekbaar.
– Het is mooi ter decoratie door de warme kleur
– Het stimuleert; hout is een natuurlijk materiaal. Het lijkt te leven en neemt de temperatuur van je hand aan zodat het warm aanvoelt. Door de geur, textuur en het gewicht wordt de ontwikkeling van de zintuigen gestimuleerd. Tevens is het vaak niet tot in detail uitgewerkt waardoor de fantasie en creativiteit gestimuleerd wordt!
– Tot slot is hout ook gewoon erg mooi!
Omdat we hopen dat u net zo enthousiast wordt als wij als het gaat om duurzaam spelen is Hout-doe op de opendag uitgenodigd om u een impressie te geven van de mogelijkheden. U kunt materialen bekijken, voelen, ruiken en kunt natuurlijk vragen stellen aan de medewerkers van hout-doe of de medewerkers van ’t Kroontje!

Tags: ,