KCE Voedingsbeleid

  • Volg ons op

KCE Voedingsbeleid

Kinderopvang ’t Kroontje houdt zich bezig met het bieden van kinderopvang waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan sport, gezondheid en beweging. In ons sportbeleid kunt u duidelijk lezen waarom wij dit belangrijk vinden voor kinderen. Bij gezondheid hoort uiteraard ook een gezonde voeding en dus vinden wij het belangrijk dat onze idee├źn over gezonde voeding voor kinderen vast gelegd zijn in een voedingsbeleid.

 

Voeding

 

Als onderdeel van een gezond voedingsbeleid verbouwen wij ook onze eigen groeten en fruit in onze moestuinen. Kinderen leren hierdoor zorgzaamheid voor de natuur en doordat zij de groei van groenten en fruit ook echt zelf beleven zullen zij ook nieuwsgieriger zijn naar het proeven ervan. Zo ontwikkelen zij op speelse wijze hun smaak.

 

Voedingsbeleid

 

Onder de button ‘downloads’ kunt u ons voedingsbeleid en de bijlagen (gezonde tussendoortjes en groentes en fruit van het seizoen) en traktatiebeleid┬ádownloaden.

Bij het samenstellen van ons voedingsbeleid zijn we uitgegaan van de adviezen van het Voedingscentrum en de, voor ieder wel bekende, schijf van 5. De hoeveelheden die genoemd zijn, zijn gerelateerd aan de leeftijd van de kinderen. Dit beleid zal aangepast worden als de inzichten van het voedingscentrum veranderen.