KDV Babys

  • Volg ons op

KDV Babys

Babys

Het allerbeste voor onze allerkleinsten

Een kleine baby kan nog niet zoveel met zijn lijfje. Hij heeft vaak genoeg aan aanraking en geluiden. Door contact met de verzorger gaat een kindje oogcontact maken, glimlachen, geluidjes maken en brabbelen. Maar ook de ervaring van het voelen van harde, zachte, warme, droge etc. voorwerpen levert allerlei ervaringen op voor een baby. Het “spelen bestaat uit knuffelen, aaien, praten zingen en wiegen op schoot. Daarom heeft kinderopvang ’t Kroontje gekozen om te investeren in een snoezelruimte. Snoezelen is een samentrekking van “Snuffelen” en van “Doezelen”.

 

Baby's

 

  • Snuffelen: Actieve bezigheid, zoeken,doorzoeken. Hier ligt de klemtoon op het opdoen van zintuiglijke ervaringen.
  • Doezelen: Rustgevende activiteit, dommelen, soezen. Hier ligt de nadruk op het rustige,aangename,ontspannende karakter van de activiteit. Voor baby’s, peuters en kleuters is het een boeiende, sfeervolle ontdekkingstocht met allerlei variaties

Het verwonderd waarnemen, beleven van licht, geluid, geur en alles wat voelbaar is, relaxen, koesteren van veiligheid… Het is slechts een greep van de vele mogelijkheden van een snoezelruimte.

 

Snoezel

Ook geven van een massage is een fantastische manier om overdag een moment van rust te krijgen. Kortdurende massages met een gericht doel. Massage kan worden toegepast bij: onrust, buikkramp en problemen met (in)slapen, maar natuurlijk ook gewoon om even weg te zijn van de groep en één op één aandacht te krijgen. Dit draagt ook weer bij tot een gezonde ontwikkeling van de baby.
De jonge baby’s hebben een eigen slaap- en eetritme en daarom hun eigen dagindeling. Het ritme en de uitgangspunten van thuis worden zoveel mogelijk overgenomen. We houden hierover met u regelmatig gesprekjes.
Kinderopvang ’t Kroontje heeft 3 babygroepen. Een kleine groep waar de sfeer vooral rust en geborgenheid uitstraalt en een grote groep voor bewegelijke kindjes die genieten van veel uitdaging. Naast de twee horizontale babygroepen hebben we ook een verticale groep. Op deze groep zitten kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar bij elkaar. Hiermee bootsen we meer een gezinssituatie na, kinderen helpen elkaar. Ouders kunnen zelf een keuze maken als ze na de rondleiding de sfeer geproefd hebben.

 

Kinderopvang ’t Kroontje verzorgt de voeding (Nutrilon en Hero standaard 1&2) en verstrekt de luiers. Wij horen het graag van u als er wijzigingen zijn in de voeding, zodat wij ons hierop kunnen aanpassen.

 

> Zie ook onze ‘informatiebrochure KDV