Muziekles bij...

  • Volg ons op

Muziekles bij ’t Kroontje

 

 

muziekle-quote

 

Regelmatig organiseert ’t Kroontje (in samenwerking met andere instanties) leuke muzieklessen voor kinderen.

Ons doel is; ‘kinderen spelenderwijs kennis laten maken met muziek’. Op een speelse manier worden de basisbeginselen van muziek behandeld aan de hand van liedjes, spelletjes en luisteropdrachten. De kinderen krijgen ook een tas mee met daarin het lesmateriaal en een instrumentje waardoor zij tijdens, maar ook na de les (thuis), volop oefenmogelijkheden krijgen.

Ook wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van muzikaal gehoor, muzieknotatie, maat en ritme. Maar allemaal spelenderwijs!

Doordat de muzieklessen in de veilige omgeving van de opvanglocatie plaatsvinden samen met vriendjes en vriendinnetjes uit dezelfde groep zullen kinderen zich razendsnel op hun gemak voelen en volop genieten van de lessen. Uiteraard worden alle lessen verzorgd door een ervaren muziekdocent(e).

 

DoReMi!

Wil jij muziek leren maken, maar heb je nog geen idee welk muziekinstrument je wilt spelen? Kun jij niet stil blijven zitten als je muziek hoort? Zing en beweeg je graag of droom je ervan om een fantastische muzikant of zangeres te worden? Kom dan naar DoReMi! De lessen DoReMi zijn iedere week weer een feestje. De leukste muziekles bij jou in de buurt!

Samen met andere kinderen zingen, dansen en muziek maken. Al spelenderwijs leer je in 30 lessen de wereld van muziek kennen. Je leert het notenschrift, de geheimtaal van muzikanten, ontcijferen. Samen met je groepje maak je een eigen rap of verzinnen jullie een dans bij een liedje. Regelmatig komt er een muzikant op visite. Welk instrument zou er in de koffer zitten? Dat is elke keer weer een verrassing! Alle instrumenten krijg je in handen, mag je onderzoeken en uitproberen. Zo weet jij aan het einde van de DoReMi lessen welk instrument het beste bij jou past!

De lessen worden aan het einde van het seizoen afgesloten met een groot DoReMi feest! Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, zusjes, broertjes: iedereen mag mee komen swingen. Je kunt hier nog een keer alle instrumenten uitproberen en kiezen voor welk instrument jij een gratis proefles wil volgen.

Spelenderwijs leren de kinderen de wereld van muziek kennen. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Bovendien is het erg gezellig om met andere kinderen

DoReMi! is er voor kinderen uit groep 3 t/m 5 van de basisschool op verschillende locaties in de gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. De lessen starten op 11 september 2017. De bijdrage per kind bedraagt € 185,- voor 30 lessen.

De lessen kunnen alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen! Schrijf je dus hier snel in!

’t Kroontje biedt in schooljaar 2017-2018 DoReMi! aan iedere maandagvan 16.00 uur tot 16.45 uur.

Meer informatie en/of aanmelden info@phoenixcultuur.nl of 0413-782010. Phoenix Cultuur biedt naast de DoReMi! voor kinderen verschillende cursussen en workshops aan zoals dans, musical, muziekles en kinderateliers, kijk voor het programma op www.phoenixcultuur.nl.

 muziek    muziek