TSO Wat doen wij?

  • Volg ons op

TSO Wat doen wij?

Tussenschoolse opvang

Als uw kind tussen de middag overblijft, dan moet dat goed geregeld zijn. En leuk zijn voor de kinderen. Dat vindt de school ook. Daarom heeft de school SKOV in samenwerking met Kinderopvang ‘t Kroontje gevraagd voor de tussenschoolse opvang.

Wij zorgen ervoor dat de kinderen onder professionele begeleiding rustig hun boterham eten. Sfeer vinden wij daarvoor erg belangrijk en dus zorgen wij voor een gezellig aangeklede tafel met speelse bordjes en bekers. Maar het allerbelangrijkste is dat de kinderen plezier hebben in hun pauze en daarom verzorgen wij een afwisselend activiteitenprogramma. Dit programma zal aansluiten op het activiteitenprogramma van de BSO. Hiervoor hebben wij elke twee maanden een overleg met ons activiteiten team. Hierdoor kunnen kinderen hun energie kwijt en hebben ze plezier waardoor er ook geen onderlinge conflicten ontstaan.

 

Hoe doen we dat?

Tussen de middag zijn de kinderen vrij. Daarom staat plezier bij ons voorop. Wij zorgen ervoor dat de kinderen zich thuis voelen bij onze Sport-TSO. Ze krijgen alle tijd om zicht te ontspannen, in alle rust te eten en, als ze het leuk vinden, deel te nemen aan een activiteit. Zodat ze uitgerust zijn om ’s middags weer actief deel te nemen aan de les.
Ouders van de TSO zullen d.m.v onze nieuwsbrief via e-mail en de website op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten en ontwikkelingen.

 

Gewoon GOED geregeld!

Met de Sport-TSO van SKOV weet iedereen waar hij aan toe is. De kinderen, de school en de ouders. Allerlei belangrijke zaken leggen we in overleg met de school vast in een pedagogisch werkplan. Bijvoorbeeld:

  • een draaiboek over hoe de tussenschoolse opvang moet verlopen;
  • afspraken over het gebruik van ruimtes en buitenspeelterrein;
  • opvoedkundige richtlijnen;
  • wat we verwachten van de kinderen, de overblijfkrachten en de teamleider.

 

tso fiets

 

Maar vooral afspraken over een een goede overdracht tussen overblijf medewerkers, leerkrachten en ouders zijn voor ons van groot belang.