Geen categorie

  • Volg ons op

Workshop interactief voorlezen

Date: augustus 24, 2015 Author: Fleur van Osch Categories: Geen categorie

Op 19 november komt Annelies van Uden, Specialist Jeugd van de Bibliotheek in Veghel een workshop ‘interactief voorlezen’ geven bij Kinderopvang ’t Kroontje. De workshop is toegankelijk voor iedereen die hier interesse in heeft, want voorlezen kan altijd! Zowel baby’s als tieners vinden het fijn om voorgelezen te worden.

Voorlezen is leuk en gezellig, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Door een kind vaak voor te lezen, stimuleer je de woordenschat, het taalgevoel, het concentratievermogen, de fantasie en de sociaal-emotionele ontwikkeling. En voorlezen kun je al aan baby’s, maar ook aan tieners. Kinderen aan wie veel wordt voorgelezen, worden later zelf betere lezers en doen het beter op school.

Door interactief voor te lezen – je kind te laten reageren en vertellen – leert hij de wereld om zich heen begrijpen en zijn eigen gevoelens onder woorden te brengen. Je onderbreekt het verhaal af en toe voor een vraag of een gesprekje.

Tijdens de workshop worden de volgende punten in ieder geval behandeld: Wat is interactief voorlezen? Welke boeken zijn geschikt? Hoe krijg je je kind aan de praat? Kortom: hoe haal je méér uit het voorlezen? Natuurlijk neemt ze veel mooie voorleesboeken, voor verschillende leeftijden, mee uit de bibliotheek en geeft ze een demonstratie. En zelf uitproberen mag! Kom je ook?

Geef je op voor 19 oktober bij willeke@kroontjeveghel.nl of via 0413-310415

De workshop zal doorgaan bij een minimale aanmelding van 10 personen en zit vol bij 20 personen.

Kosten voor de workshop zijn €7,50 per deelname

De workshop begint om 20.00uur (inloop vanaf 19.45uur) en duurt tot uiterlijk 22.00uur