Voor het eerst naar de opvang

Het is een bijzondere tijd wanneer je een kindje krijgt. En na 3 maanden cocoonen is het dan tijd om weer aan het werk te gaan. Een dubbel gevoel. Je kijkt ernaar uit om je collega’s weer te zien, maar laat tegelijkertijd je meest kostbare bezit achter. Er zijn een aantal tips die dit proces misschien wat makkelijker voor je maken

1. Maak gebruik van de wenafspraak

’t Kroontje biedt baby’s altijd aan om minimaal één dagdeel te komen werken. Super fijn voor de baby, omdat het dan kort kennismaakt met de vele prikkels maar wij doen dit vooral ook om ouders bekend te laten raken aan het moment van afscheid.

2. Intakeformulieren

Voorafgaand aan de opvang krijgt u van ons intake formulieren. Het is zinvol deze tijdens het wenmoment te bespreken met de pedagogisch medewerker, zodat we alles precies zo doen zoals je dit graag zou willen.

3. Neem tijd voor jezelf op de wendag

Zorg ervoor dat je een leuke bezigheid plant op de wendag die voor de nodige afleiding zorgt. Uiteraard dient dit geen uitgebreide activiteit te zijn, want mocht het nodig zijn dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar de opvang kunnen komen. Een kopje thee met een vriendin of een keer zonder baby boodschappen doen kan al een verademing zijn!

4. Zorg dat je kindje gewend is aan de fles

Als je kind gewenst is aan het flesje, hoef je je daar later geen zorgen om te maken. Zorg ook dat je wat melk op voorraad hebt (als je kolft). Soms loopt de melkproductie wat af als je weer aan het werk gaat en het laatste wat je wil is zorgen hebben hierover. Bij ’t Kroontje hebben we tevens Nutrilon flesvoeding in ons assortiment. Gebruik je andere voeding, dan mag je dit meenemen.

5. Fijn voor je kindje

Een schoon setje kleren, flesje en eventueel tutje neem je van thuis mee. Wat ook heel fijn is voor een baby is een doekje, knuffel of iets met de geur van thuis. Het wennen gaat dan een stuk makkelijker!

6. Heb geen verwachtingen

In de praktijk zien we best wel eens terug dat kinderen die thuis goed slapen, dit bij ’t Kroontje niet doen en andersom. Ook kan het zijn dat je kindje thuis huilerig is en bij ons niets. Heb geen verwachtingen en laat alles gebeuren. Je zult zien dat de dag voorbij vliegt!

7. Bellen mag altijd!….

Bel gerust als je vragen hebt. Beter informeren dan je zorgen maken!

× Reageer op deze vacature!