Voorlezen gaat voor!

Voorlezen gaat voor!

Zo luidt de slogan van de Nationale Voorleesdagen 2024, die plaatsvinden van 24 januari tot en met 3 februari. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar centraal, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft namelijk verschillende voordelen, zoals een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen, naast hun taalgevoel, ook een beter inlevingsvermogen.

Prentenboek van het jaar 2024

“Help! Een verrassing!” van Miriam Bos is bekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen.

Suusje Eekhoorn heeft een verrassing bedacht voor August de Vos. Maar wat zou die verrassing zijn? August is bang dat hij er niets aan vindt. Hij houdt van rust, en Suusje doet juist graag wilde dingen. Komt dat wel goed?

Aan de peuters van ’t Kroontje wordt het boek “Help! Een verrassing!” veelvuldig voorgelezen deze dagen. Voor het plezier en de ontwikkeling van de woordenschat kan een boek niet vaak genoeg herhaald worden, dus voel je vrij om ook thuis met je kind te genieten van dit kleurrijke prentenboek!

De mini-editie is tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024 voor slechts € 5,75 verkrijgbaar in de boekhandel.

Voorlezen gaat voor! Ook bij baby’s

Voorlezen aan een baby? Ja, het heeft écht nut. Voorlezen aan een baby is heel anders dan voorlezen aan een kleuter. Bij een baby doet het verhaal er nog niet toe; het gaat om de klanken, het ritme, jouw stemgebruik en emoties. Bovendien is het gewoon heel gezellig! Hier kun je op letten bij het voorlezen aan baby’s.

Voorleestips

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat voor de baby’s van ’t Kroontje het boek “Pit” van Maggie Li centraal. Dit kartonboekje komt, net als “Help! Een verrassing!”, uit De Prentenboeken Top 10 van 2024.

Voor je baby voelt het natuurlijk heel vertrouwd als het thuis dit boekje ook met jou kan bekijken en ‘lezen’.

Pit is een klein zaadje. In dit kartonboek ontdek je hoe hij als pitje in een appel zit en vanuit de buik van een vogel in een rivier belandt. Als een meisje Pit vervolgens aan de oever van de rivier vindt, stopt ze hem in de grond, waar hij uiteindelijk uitgroeit tot… een appelboom vol nieuwe appels en zaadjes! Een mooi, lekker stevig kartonboek voor alle jonge, nieuwsgierige lezers.

Benieuwd welke boeken er nog meer in de top 10 staan dit jaar? Neem dan een kijkje op: Boekstart.nl

× Reageer op deze vacature!